julkkis

Tennispelaaja Kevin Anderson: elämäkerta ja urheiluura

Sisällysluettelo:

Kevin Anderson on kuuluisa eteläafrikkalainen tennispelaaja. Urheiluuransa aikana hän onnistui voittamaan monissa ammatillisissa kilpailuissa, ja vuonna 2017 hänestä tuli Grand Slam -turnauksen finalisti.

Elämäkerratiedot

Kevin Anderson syntyi toukokuussa 1986 Johannesburgissa. Hän alkoi pelata tennistä kuuden vuoden ikäisenä nuoremman veljensä Gregoryn kanssa.

Muutamaa vuotta myöhemmin Kevin muutti Yhdysvaltoihin, missä hän ei vain pelannut tennistä paikallisten juniorien kanssa, vaan hän sai myös koulutuksen. Valmistuttuaan Illinoisin yliopistosta Anderson valitsi ammatillisen tennispelin uran.

Ensimmäiset askeleet tennissä

18-vuotiaana Kevin Anderson esiintyi ensimmäisen kerran Futures-turnaussarjassa Gaboronessa (Botswana). Ja debyytti oli yksinkertaisesti ilmiömäistä - Etelä-Afrikan tennispelaaja voitti tämän kilpailun.

Kaiken kaikkiaan futuurisarjassa tennispelaaja Kevin Anderson voitti kaksi turnausta ja pääsi finaaliin vielä viidessä. Hänen tilinsä on myös neljä nimikettä kovilla päällysteillä kaksinpelissä.

Vuonna 2007 Kevin Anderson voitti ensimmäisen kerran Challengerin. Hänestä tuli syyskuussa paras New Orleansin kovilla päällysteillä.

Ensi vuoden alussa Anderson matkusti Australian Open Grand Slam -turnaukseen, jossa hän ei voinut mennä ensimmäisen kierroksen ulkopuolelle. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän pääsi ATP-turnauksen finaaliin. Nämä menestykset auttoivat häntä pääsemään sadan maailman parhaan tennispelaajan joukkoon.

Tuplarinnassa Kevin eteni myös huomattavasti. Tämä auttoi useiden haastajien voittoa. Älä missaa Andersonia ja Pekingin olympialaisia. 22-vuotias eteläafrikkalainen tennispelaaja yksinpelissä saavutti toisen kierroksen, ja kaksinkertaistuessa hän putosi ensimmäisestä.

Vuonna 2009 onni hymyili harvoin eteläafrikkalaiselle tennispelaajalle. Kaikilla arvostetuilla turnauksissa hän putosi ensimmäisen kierroksen tai karsinnassa. Ainoa lohdutus oli voitettu “Challenger” San Remo (Italia). Ei ole yllättävää, että vuoden lopussa se laski Aasian ja Tyynenmeren alueen luottoluokitukseen 161 paikkaan.

Vuonna 2010 Kevin Andersonin suorituskyky parani huomattavasti. Hän voitti Button Rougen kovissa tuomioistuimissa. US Openilla Anderson onnistui pääsemään kilpailun kolmanteen kierrokseen. Samassa vaiheessa hän asettui ATR-turnaukseen Torontossa.

Ensimmäiset voitot ammatissa

2011 oli käännekohta tennispelin uralla. Helmikuussa Kevin Andersonista tuli paras kotimaisen Johannesburgin tuomioistuimissa ja ensimmäistä kertaa APR-turnauksen voittaja. Tämä auttoi hänen nopeaa etenemistä ATP-luokituksen nousussa. Lisäksi hän toistaa viime vuoden esiintymisensä US Openilla ja pääsee myös puolivälierissä Miamissa. Anderson päätti kauden 32. sijalla planeetan parhaimpien tennispelaajien listalla.

Seuraava vuosi alkoi Kevinille ole huono. Australiassa hän saavutti kolmannen kierroksen ja toisti tämän saavutuksen Roland Garrosin tuomioistuimilla. Hän voitti myös ATR-turnauksen Delray Beachissä (USA). Nämä tulokset pysyivät kuitenkin parhaimpana Andersonille kyseisenä kaudella.