julkkis

Hiihtäjä Nortug Petter: elämäkerta, saavutukset ja mielenkiintoisia faktoja

Sisällysluettelo:

Nortug Petter on kuuluisa norjalainen hiihtäjä. Hänellä on paljon palkintoja ja ennätyksiä. Hänestä tuli maailmanmestari 13 kertaa, kahdesti voitti olympialaiset. Maailmanmestaruuskilpailuissa hänestä tuli ehdoton mestari, kun hän onnistui voittamaan kaikilla kuudella tieteenalalla. Hänestä on tullut myös kaksinkertainen maailmancup-voittaja, ja hän sai suksien kuninkaan epävirallisen tittelin. Kahdesti tunnustetaan Norjan parhaaksi urheilijaksi. Vastustajat tuntevat hänet ainutlaatuisesta kyvystään kiihdyttää maalilinjalla saadakseen voiton voimakkaalla ääliöllä. Varsinkin hän onnistuu puhuen luistityylillä.

Hiihtäjän elämäkerta

Nortug Petter syntyi vuonna 1986. Hän syntyi Norjan Musvikin kaupungissa Nur-Trendelagin maakunnassa. Hän aloitti ammattiurheilun uransa osallistumalla mannermaisiin kilpailuihin. Erityisesti hän saavutti tiettyjä menestyksiä Skandinavian kisoissa, seitsemän kertaa päästyään palkintokorokkeelle. Hänelle menestyneimmät olivat jälkeilykilpailut, jotka alkavat 15 kilometrin etäisyyksillä.

Maailmancupissa hiihtäjä Nortug Petter debytoi kaudella 2005/06. Hän debytoi sprintissä, joka pidettiin Drammenissä. Nortug Petter saavutti 35. sijan. Samanaikaisesti hän jatkoi osallistumistaan ​​samanaikaisesti Skandinavian kilpailuihin. Kauden lopussa virallisesti ilmoitettiin saavansa paikan maajoukkueessa.

Samaan aikaan ensimmäisen maailmankaudensa aikana Nortug voitti ensimmäisen voiton. 8. maaliskuuta 2006 hän päättyi ensin skiatloniin Ruotsin Falunissa. Selän takana hän jätti kaksi saksalaista - Tobias Angerer ja Axel Taykhman.

Tuon kauden viimeisessä kilpailussa Northug Petter sijoittui toiseksi. Samalla skiathonilla hän menetti voiton ja hävisi maalissa ruotsalaiselle Matthias Fredrikssonille alle neljässä sekunnissa. Koko sijoittelussa hän suoritti ensimmäisen kaudensa maailmancupissa 15. sijalla.

Tulevaisuuden tähti

Tulevaisuuden tähti - juuri se, mitä monet toimittajat kutsuivat Northugiksi urheiluuransa alussa, he eivät epäonnistuneet. Useat hiihtovälineiden valmistajat taistelivat sopimuksesta hänen kanssaan kerralla. Voiton tässä vastakkainasettelussa voitti Fisher. Tuolloin Nortug oli vielä nuori, mutta siitä huolimatta tariffimäärä sisältyy hänen sopimukseensa. Aiemmin tätä ei koskaan tehty nuorelle urheilijalle. Tariffi kerrottiin viidellä, jos Nortug vetäisi Norjan joukkueen maailman eliittiin vuoden 2007 loppuun mennessä.

Vuonna 2006 talviolympialaiset pidettiin Italian Torinossa, mutta Nortug ei päässyt maajoukkueeseen. Skandinaaviset voittivat 3 hopeamitalia ja yhden pronssimitalin. Tällaista esitystä pidettiin epäonnistumisena. Sitten monet, kuten itse Nortug, olivat hämmästyneitä siitä, miksi häntä ei otettu olympialaisille.

Ensimmäinen suuri menestys tuli hänelle maailmanmestaruuskisoissa, jotka järjestettiin vuonna 2007 Japanin Sapporossa. Nortug voitti viestin. Ja kaksi vuotta myöhemmin, Tšekin Liberecissä, hän voitti ensimmäisen kultamitalinsa maailmanmestaruuskisoista yksilöllisessä kilpailussa. Norjalainen tuli taisteluun ensin, kun hän oli kulkenut 15 km klassisella tyylillä ja sitten saman määrän luistelua. Kilpailun loistava voitto tunnustettiin yhdeksi Petter Northugin parhaimmista maalista.

Kuninkaallinen vuosi

2010 oli Northugille todella loistava vuosi. Kauden lopussa hänestä tuli ensimmäisen kerran uransa aikana maailmancupin voittaja. 9 kertaa Nortug tuli maaliin ensin, vielä 6 kertaa toinen ja kerran kolmannen sijan. Vain tsekkiläinen Lukasz Bauer, josta tuli kokonaisarvostelussa toinen, pystyi pakottamaan häntä näyttämään taistelulta. Mutta todellisuudessa ei ollut taistelua, koska Northugin etuna oli 600 pistettä.

Samana vuonna norjalainen esiintyi voitokkaasti olympialaisissa Vancouverissa, Kanadassa. Vaikka aluksi kaikki meni pieleen. 15 kilometrin etäisyydellä vapaassa muodossa Nortug sijoittui 41. sijalle, ja harjoittelukilpailussa hän meni johtajien ryhmässä, kunnes kaatui viimeisellä kiipeilyllä ottaen vain 11. sijan.

Mutta massalähdössä 50 kilometrin päässä maaliviivalla hän onnistui pääsemään saksalaisen Axel Taykhmanin edelle kolmella sekunnin kymmenesosalla voitettuaan ensimmäisen kultamitalin.

Viestinvälityksessä Nortug pakeni viimeisessä vaiheessa matkaa neljännestä sijaan. Hän onnistui ohittamaan johtajat, mutta siihen mennessä ruotsalainen Marcus Hölner erosi takaajoistaan, joten norjalaiset voittivat hopean.

Viimeisessä sprintti kisassa Nortug taisteli kahden venäläisen Nikita Kryukovin ja Alexander Panzhinskyn kanssa häviämällä heille ja voittamalla pronssin.

Viimeisessä joukkue sprintissä Nortug voitti toisen olympiakullan yhdessä Eystein Pettersenin kanssa. Norjan joukkueelle tämä oli voittoolympialainen, jossa he sijoittuivat ensin hiihtohiihtoon.

Toisen maailmancupin voitto

Vuoden 2010/11 maailmancupissa Nortug menetti voiton sveitsiläiselle Dario Kölnille ottaen toisen sijan. Kaudella 2011/12 hän oli kolmas, jolloin Colony teki kulta kaksinkertaisen. Vain kauden 2012/13 aikana planeetta saavutti vahvimman hiihtäjän tittelin.

Kokonaistulossa hän edes sveitsiläisen Dario Kölnin, joka osoittautui tällä kertaa kolmanneksi, ja venäläisen Alexander Legkovin, joka sijoittui toiseksi. Hänen viimeinen etunsa oli melkein 200 pistettä lähimmästä tavoittelijasta.

Toinen olympiavoitto

Mutta uransa olympialaiset olivat epäonnistuneet. Ensinnäkin hän jätti 15 kilometrin kilpailun klassisella tyylillä. Sitten skiathlon epäonnistui, ottaen vain 17. sijan.

Kilpailussa 50 kilometriä massalähdöstä hän tuli 18 asemaan. Lähin olympiamitali, Nortug oli viestissä. Hän pakeni jälleen viimeisessä vaiheessa. Mutta tällä kertaa hän ei kyennyt poistamaan kansallismaakuntiensa kilpailun alussa luomaa jälkijäämää. Nortug toi Norjan joukkueen neljännen sijan, melkein 40 sekuntia ranskalaisen Ivan Buaten taakse.

Vapaa-tyylisessä sprindikilpailussa Nortug hävisi odottamatta semifinaalissa, ja olympialaisten viimeisenä päivänä pariksi yhdessä Ola Vigen Hattestadin kanssa tuli vasta neljäs miesten joukkue sprintissä. Seurauksena hän ei onnistunut voittamaan yhtä mitalia, mutta tämä ei estänyt joukkuetta voittamasta koko hiihtohiihtoa.