julkkis

John Higgins: elämäkerta, tosiasiat elämästä, valokuva

Sisällysluettelo:

Yksi snookerin näkyvimmistä ja tunnetuimmista edustajista on John Higgins. Pelaajan elämäkerta alkoi pienessä Wishon kaupungissa, jossa hän syntyi 18. toukokuuta 1975. Skotlanti sai kansainvälisen lisenssin ja hänestä tuli ammattilaispelaaja vuonna 1992.

Yhdessä toisen, ei vähemmän kuuluisan britti Ronnie O'Sullivanin kanssa hän pääsi biljardipelien maailman eliitiin - snookeriin. Ensimmäinen voitto tapahtui vuonna 1994, kun hän voitti Dave Haroldin finaalissa. Siitä hetkestä lähtien hänen uransa alkoi kehittyä nopeasti.

Skotlannin "velhon" ura

Uransa kaksi ensimmäistä vuodenaikaa John vietti melko vaatimattomasti. Hän mainitsi itsensä Grand Pri-turnauksessa, jossa voitti sensaatiomaisesti ensimmäisen sijan. Kuuluisa pelaaja ei pysähtynyt siihen ja jo seuraavalla kaudella voitti kaksi otsikkoa British Open ja International Open. Nämä saavutukset antoivat skotlantilaiselle 11. sijan maailman snooker-pelaajien sijoituksessa.

Kaudella 1995-1996 John Higgins näytti edelleen erinomaista peliä. Hänen pokaalin kokoelmansa on täydennetty vielä useilla nimikkeillä: German Open, International Open. Hänestä tuli maailman turnauksen puolivälierä ja hän sijoittui varmasti luokituksen toiselle riville.

Kausi 1997/1998 oli menestynein Skotlannin uralla. Higginsistä tuli finalistiksi 8 ranking-turnausta. Nyt oli vasta maailmanmestaruus, jossa hän ei ollut kuuluisa suurista menestyksistä. Onnistunut olosuhteiden yhdistelmä voi johtaa pelaajan vaalittuun unelmaan. Tätä varten Stephen Hendry joutui häviämään kilpailun ensimmäisellä kierroksella ja John saamaan halutun pokaalin. Seurauksena hän selviytyi tästä tehtävästä ja otti ensimmäisen rivin sijoituksessa.

Korkea nousu ja nopea lasku

Kaudella 1998/99 John Higgins ei kyennyt puolustamaan liigan tittelinsä. Pelaaja pysyi kuitenkin ensimmäisellä rivillä voiton ansiosta useissa suurissa kilpailuissa: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Seuraava kausi ei ollut yhtä menestyvä mestarin uralla. Yhdessä turnauksessa hän sai eniten pisteitä per peli. Ensimmäistä kertaa korkein tauko 147 pistettä kirjattiin Nations Cupiin ja sitten Irlannin mestarikilpailuun. Higgins voitti vielä useita palkintoja Welsh Open- ja Grand Prix -sarjoissa.

Kaudella 2000/01 John alkoi laskea. Aluksi kaikki meni hyvin, ja hän voitti arvostetun Mark Williamsin Ison-Britannian mestaruuden finaalissa. Grand Prix -tapahtumassa hän kuitenkin lopetti osallistumisensa häiden takia. Nations Cup-kilpailussa hän hävisi Ronnie O'Sullivanille ja putosi kolmannelle sijalle maailman rankingissa.

Huolimatta pelin heikosta tasosta seuraavien kahden kauden aikana, John Higgins onnistui pysymään parhaiden snooker-pelaajien viiden parhaan joukossa.

Korkea taito - ensimmäinen rivi sijoituksessa

Vuosina 2005/2006 skotlanti palasi hyväkseen. Grand Prix -turnauksessa hän voitti maanvyörymän voiton iankaikkisesta kilpailustaan ​​Ronnie O'Sullivanista. Samanaikaisesti John asetti useita ennätyksiä: 4 sata sarjaa ja 494 pistettä.

Ison-Britannian mestaruus oli vähemmän onnistunut Higginsille. Hän hävisi kahdeksannen finaalin vastustajalleen Ken Dohertyyn, mutta voitti Wembley-turnauksen. Malta Cup-kilpailussa pelaaja pääsee finaaliin, mutta häviää.

Welsh Open -turnauksessa kokenut mestari häviää 1/8-viimeisessä vaiheessa. China Open -ottelu päättyy skotlantilaiselle viimeisellä tappiolla Mark Williamsilta. Hän oli yksi maailmanmestaruuden suosikkeista vuonna 2006. Monien asiantuntijoiden yleiseksi yllätykseksi hävisi kuitenkin kilpailun ensimmäisellä kierroksella Mark Selby. Siitä huolimatta, snooker-pelaaja John Higgins onnistui palauttamaan luokituksen ensimmäisen rivin.

Epävakaa peli, fanien pettymys

Skotlannin "velho" -fanit odottivat hänen olevan yhtä menestyviä esityksiä kuin kausi aiemmin. John ei kuitenkaan miellyttänyt heitä, vaan vain pettynyt. Hän osallistui Pohjois-Irlannin Trophy-kilpailuun, jossa hän hävisi kiinalaiselle pelaajalle 1/8-viimeisessä vaiheessa. Sen jälkeen hän epäonnistui puolustamaan mestaruuttaan Grand Prix -kilpailussa.

Ison-Britannian mestaruuskilpailuissa Higgins osoitti ylemmän luokan ja pääsi puolivälierissä. Kuitenkin menetti tulevaisuuden voittaja Peter Ebdon. Sitten kokenut mestari alkoi laskea. Hän epäonnistui Welsh Open- ja Malta Cup -kilpailujen ensimmäisellä kierroksella. China Open -turnauksessa skotti pääsi puolivälierään, missä hän hävisi vastustajalleen ja läheiselle liittolaiselle Graham Dottille.

John Higgins ei ollut suosikki Sheffieldissä pidetyssä arvostetussa kilpailussa. Siitä huolimatta hän onnistui kuntouttamaan itsensä fanien edessä ja voittaa uuden pokaalin.

Maailmankuulu on ensimmäinen suuri menestys

Vuonna 1998 skotlanti osallistui maailmanmestaruuskisoihin. Ensimmäistä kertaa urallaan hän pääsi finaaliin ja haastoi voiton nuorelta ja lupaavalta Mark Selbyltä. Englantilainen päsi ja näytti korkeatasoista peliä. Hänen vastustajansa osoitti kuitenkin todellista taitoa ja tahtoaan voittaa. Seurauksena “velho” juhli menestystä.

Hänestä tuli ensimmäinen mestarin tittelin haltija vuonna 1998, kun hän oli vain 23-vuotias, edes kaksi indikaattorin loistavaa pelaajaa, Williams ja O'Salivanna. Yhdeksän vuoden kuluttua hän voitti maailmanmestaruuden toisen pokaalin.

Vuonna 2007 Britannian valtakunnan järjestyksen jäsenen kunniamerkin haltija John Higgins myönsi haastattelussa, että tästä tapahtumasta tuli hänen elämänsä tärkeimpiä lapsen syntymän jälkeen.

Seuraava kausi ei ollut yhtä menestyvä kokeneelle pelaajalle. Hän voitti Grand Prix -kilpailun ja sai kolmannen mestaruustunnuksen. Snooker-pelaajien sijoituksessa hän sai 4. sijan, ja vuotta myöhemmin hänestä tuli johtaja.

Lahjonnan syytökset

Huhtikuussa 2010 skotlantilainen pelaaja ja hänen managerinsa osallistuivat yrityskokoukseen. Yksi vaikutusvaltainen liikemies ehdotti Higginsille ja Mooneylle sarjaa snookerikilpailuja sopimusperusteisesti.

Tuolloin 3-kertainen maailmanmestarin haltija päätti hyväksyä houkuttelevan tarjouksen ja järjestää sopimuspelin. Seurauksena oli, että John joutui myöntämään useita kehyksiä. Lahjonnan kokonaismäärä oli noin 400 000 dollaria.

Sisäisen tutkinnan jälkeen Higgins estettiin osallistumasta snooker-kilpailuihin. Siitä huolimatta kokenut skotti päätti kumota väitteet sanomalla, että hän ei ole koko ammattiuransa aikana koskaan tarkoituksella jättänyt huomaamatta.

Riippumattoman tuomioistuimen päätöksen mukaan pelaajalle tehtiin sakko ja hänet kiellettiin kuudeksi kuukaudeksi, ja hänen managerinsa keskeytettiin elämäksi snookerista.

Palaa peliin

Palattuaan keskeyttämisen jälkeen, John voitti useita turnauksia. Kaksi niistä on arvostetuimmat: Ison-Britannian mestaruus ja maailmanmestaruus. Skotti jatkoi korkean tason snookerin osoittamista. John Higgins, jonka elämäkerta on suora todiste hänen lahjakkuudestaan, "onnistui" voittamaan myös ETPC-5: ssä. ETPC-6 ei ollut hänelle niin menestyvä. Hän pääsi finaaliin, mutta hävisi tulevalle mestarille Michael Holtille.

John piti Ison-Britannian mestaruuden korkealla tasolla ja tapasi finaalissa Mark Williamsin kanssa. Kokouksen aikana pelaaja myönsi asteikolla 2: 7 ja 5: 9. Vaikeassa ottelussa Higgins onnistui kuitenkin voittamaan. Tämä titteli oli hänen uransa kolmas.

Helmikuun Welsh Open -turnauksessa hän pääsi finaaliin ja sai toisen palkinnon voittaen Stephen Maguiren kokonaispisteellä 9: 6. Seuraavana kuukautena skotti voitti myös Hainan Classic -kilpailun.

Elämä snookerin ulkopuolella

Jopa nelinkertaisella maailmanmestarilla John Higginsillä on oikeus yksityisyyteen. Vuonna 2000 hän solmi virallisen avioliiton rakastetun tyttöystävänsä Denisen kanssa. Vuosien varrella heillä oli kolme lasta: tyttö Claudia, pojat Oliver ja Pierce. Lisäksi hän yrittää aina käydä suosikki kelttijoukkueensa jalkapallo-otteluissa.

Vuonna 2006 hävinneen Maltan Cupin finaalin jälkeen John pudotettiin lentokoneesta raskaan alkoholimyrkytyksen vuoksi. Silti valmistautuessaan seuraavaan turnaukseen ja Cruciblen maailmanmaineeseen pelaaja onnistui luopumaan alkoholin käytöstä.

Higgins kärsi suuren tragedian vuonna 2011. Hänen isänsä kuoli syöpään. Hän melkein aina seurasi poikansa kaikille maailman turnauksiin.