julkkis

Itävallan kilpa-autoilija Gerhard Berger: elämäkerta ja urheiluura

Sisällysluettelo:

Gerhard Berger on tunnettu itävaltalainen kilpa-autoilija, joka pelaa eri joukkueissa Formula 1: ssä. Toistuvasti voittaja ja palkinnonsaaja kilpailun vaiheissa.

Gerhard Berger. Lahjakas debyytti

Hän syntyi elokuussa 1959 Itävallan kaupungissa Werglissä. Ammattiuransa hän aloitti Alfa Romeon johdolla järjestetyillä autokilpailuilla, joissa hän näytti erittäin hyviä tuloksia.

Pian Gerhard Berger muutti arvostetuimpaan Formula 3 -sarjaan, jossa hän kilpaili menestyksekkäästi kuuluisan italialaisen Ivan Capellin kanssa taistelussa mantereen mestarin tittelistä. Vuonna 1984 Berger kutsuttiin Saksan Formula 1 -joukkueeseen - ATS. Debyyttiohjelmassaan syntyperäisellä Itävallan radalla Gerhard näytti vain kahdestoista tuloksen.

Menestyvämpi oli esiintyminen Italian Grand Prix -tapahtumassa, joka pidettiin kuuluisalla Monzan radalla. Kuuluisten ja kokeneempien lentäjien kanssa kilpaileva Gerhard Berger pääsi kuudenneksi. Valitettavasti, koska hän ei ollut mukana virallisessa mestaruushakemuksessa, itävaltalainen kilpailija ei saanut pisteitä tästä saavutuksesta.

Auton onnettomuus ja ensimmäiset onnistumiset

Vuosi 1985 alkoi nuorelle Gerhard Bergerille, jonka valokuva voi nähdä artikkelissa, on erittäin epäonnistunut. Hän pääsi auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena hän rikkoi kohdunkaulansa. Siitä huolimatta hän toipui nopeasti ja palasi Formula 1: een, missä hän aloitti pelaamisen uudelle joukkueelle - Arrowsille.

Neljän epäonnistuneen vaiheen jälkeen, joissa itävaltalainen ei päässyt maaliin, hän alkoi näyttää suhteellisen hyviä tuloksia. Ja kahdessa viimeisessä Grand Prix -sarjassa (Etelä-Afrikassa ja Australiassa) hän onnistui pääsemään pistevyöhykkeelle.

Vuonna 1986 Gerhard Berger oli kilpa-auton kuljettaja, joka edusti Italian Benetton-joukkuetta. Brasilian ja Espanjan Grand Prix -näyttelyalueella päättymisen jälkeen itävaltalainen San Marinon vaiheessa voitti ensimmäistä kertaa kolmannen sijan ja nousi palkintokorokkeelle.

Mutta parhaat tulokset olivat edessä. Meksikon Grand Prix -sarjassa Berger käsitteli luottavaisesti maineikkaita Alain Prostia ja Ayrton Sennaa ja voitti ensimmäisen kerran Formula 1 -vaiheessa. Tulosten ansiosta hän sai kutsun puhua yhdestä tunnetuimmista yrityksistä - Ferrarista.

Uusia voittoja ja saavutuksia

Kolmen Ferrarissa vietetyn vuodenajan aikana Gerhard Berger voitti Grand Prixin neljä kertaa ja pääsi kärkikolmikkoon seitsemän kertaa. Kaudella 1988 hän sai 41 pistettä ja sijoittui ennätyksellisen kolmanneksi kokonaisarvostelussa.

Seuraavassa mestaruudessa hänellä oli kuitenkin usein ongelmia koneen kanssa. San Marinon vaiheessa onnettomuuden seurauksena hänen auto syttyi ja vain ajoissa saapuneet pelastajat pelasivat lentäjän vakavista seurauksista.

Sarjan takaiskujen jälkeen Gerhard Berger allekirjoitti sopimuksen McLarenin Brittiläisen tallin kanssa vuonna 1990, jossa hän parii legendaarisen Ayrton Sennan kanssa. Jäljelle jäänyt hieman brasilialaisen varjossa, itävaltalainen kilpailija näytti jatkuvasti korkeita tuloksia, sai säännöllisesti pisteitä ja pääsi aina viiden parhaan Formula 1 -pilottin joukkoon.

Vuonna 1993 Berger palasi vakaaan "Ferrariin". Puolitoista vuotta Gerhard ei voinut voittaa, päättäen tämän sarjan vasta Saksan Grand Prix -sarjassa vuonna 1994. Hän menetti loukkaavasti uuden voiton yhdessä vaiheessa Australiassa, missä Nigel Mansell käytti onnistuneesti itävaltalaisen virhettä. Kauden lopussa Berger toisti ennätysnsä, ottaen kolmannen sijan sijoituksessa.

Palaa Benettoniin ja eläkkeelle

Seuraava. Uuden kauden jälkeen Ferrarissa Gerhard Berger päätti palata Benettoniin etsien uusia voittoja. Täällä hän jatkoi kuitenkin määräajoin takaiskuja. Saksan vaiheessa, vain muutama kierros ennen maaliviiriä, hänen autonsa syttyi ja poltti moottorin.

Vuonna 1997, viimeisellä Formula 1 -kaudellaan, itävaltalainen kilpa-auton kuljettaja jäi kolmesta kilpailusta vaikean sinuiitin takia, ja palasi sitten ja voitti loistavan voiton Saksan Grand Prix -sarjassa. Se oli viimeinen voitto paitsi Berger Gerhardille myös Benettonille.

Tunteessaan nuorten lentäjien vakavaa kilpailua, kuljettaja päätti lopettaa urheiluuransa kauden lopussa. Joten hän teki.