julkkis

Stanislas Wawrinka - yksi Sveitsin parhaista tennispelaajista

Sisällysluettelo:

Stanislas Wavrinka on ammattimainen tennispelaaja sveitsistä. Uransa aikana Stan onnistui voittamaan kolme voittoa Grand Slam -turnauksissa.

Uran alku

Stanislas Wawrinka alkoi pelata tennistä kuusivuotiaana. Jo 15-vuotiaana hän lakkasi kiinnittämästä huomiota opintoihinsa ja keskittyi tähän urheiluun. Hän piti ensimmäisen virallisen turnauksensa neljätoista. Sveitsiläinen debyytti vastasi kansainvälistä haastetta juniorien keskuudessa.

Vuonna 2003 Wawrinka voitti Ranskan Junior Openin. Tämä tapahtui vuoden kuluttua hänen uransa alkamisesta. Saman vuoden kesän puolivälissä hän debytoi aikuisten tasolla. Hänen ensimmäinen peli oli kaksintaistelu Jean-René Lisnardia vastaan, joka päättyi tappioon.

Ensimmäiset palkinnot

Vuonna 2004 Stanislas Wawrinka pelasi debyyttinsä Davis Cupissa, jonka jälkeen sveitsit voittivat turnauksissa Barcelonassa ja kotona Genevessä. Stan pääsi ammattimaisten tennispelaajien ensimmäiseen sataan vuonna 2005 päästyään Aasian ja Tyynenmeren alueen puolivälierissä Barcelonaan.

Ensimmäinen voitto ATR-turnausten finaalissa tapahtui vuonna 2006 Umagissa, missä matkalla viimeiseen otteluun Stanislas voitti Marticin, Cilicin, del Potron ja Volandrin. Päättäväisessä ottelussa sveitsiläisten kilpailija oli serbi Novak Djokovic. Ensimmäisessä sarjassa pisteet olivat 6-6, ja Novak ei mennyt tie-breakiin vamman vuoksi.

Kasvoskypärä

Wawrinka-kautta 2013 voidaan edelleen pitää parhaana. Vuoden alussa hän pystyi voittamaan turnauksen Chennanissa pareittain. Stan hävisi Australian Openilla Djokovicille. Sen jälkeen Wawrinka osallistui useisiin Aasian ja Tyynenmeren kisoihin, joissa hän pääsi kerran finaaliin.

Oeirasissa Stanislas voitti ensimmäisen single-palkinnon kahden viime vuoden aikana. Madridin huhtikuun huhtikuussa sveitsiläinen hävisi Rafael Nadalille ratkaisevassa ottelussa. Se oli Rafa, josta tuli kompastuskivi Stanislasille French Open -tapahtumassa.

Wimbledonissa Stan ei pystynyt osoittamaan pelin oikeaa tasoa ja päätti sen varhaisessa vaiheessa. Stanislas tuli viimeiseen Grand Slam -turnaukseen hyvässä kunnossa ja pysähtyi askeleen päässä viimeisestä ottelusta.

Tammikuussa 2014 Stan voitti ensimmäisen Grand Slam -sarjan. Tuolla turnauksella hän mursi Novak Djokovicin ja Rafael Nadalin vastarinnan. Muuten, voitto Nadalista oli Wawrinkalle ensimmäinen kolmentoista kokouksessa näiden urheilijoiden välillä.

Vuotta myöhemmin Stanislas voitti toisen voiton Grand Slam -turnauksissa. Heistä tuli French Open. Australian mestaruuskilpailun jälkeen epäonnistuneiden kovien otteluiden jälkeen Wavrinka valmistautui savikilpailun pääkäyttöön ja ylitti finaalissa Novak Djokovicin. Serbille tämä oli ainoa tappio suurissa turnauksissa vuonna 2015.

Kolmas ja toistaiseksi viimeinen Victoria Grand Slam -turnauksissa tapahtui syksyllä 2016, kun Stanislas voitti American Openin. Finaali voitti jälleen Novak Djokovicin, joka tuolloin sijoitti ensimmäisen linjan maailman parhaiden tennispelaajien sijoituksessa. Menettyään ensimmäisen pelin tie-break -tapahtumassa, Stanislas voitti seuraavat kolme.

Tänä vuonna Wawrinka ei ole vielä onnistunut voittamaan yhtä suurta Grand Slam -turnausta. Lisäksi Roland Garros Stan -tapahtumassa, vaikka hän pääsi viimeiseen otteluun, hän oli vain varjostansa koko turnauksen ajan.