julkkis

Lewis Hamilton: uran maailmanmestari

Sisällysluettelo:

Lewis Hamilton on kuuluisa brittiläinen Formula 1 -kisaaja. Nyt hän edustaa Mercedes-joukkuetta, jonka kanssa lentäjä allekirjoitti sopimuksen vuonna 2013. Lewis ei ole naimisissa. Lehdissä levisi usein huhuja Lewis Hamiltonin ja Rihannan romanttisesta suhteesta, mutta kuljettaja itse toisti toistuvasti, että hän oli tuntenut kuuluisan laulajan jo pitkään ja että he olivat vain ystäviä.

Uran alku

Lewis syntyi vuonna 1985. 11-vuotiaana hän aloitti kartingin, kuten useimmat Formula 1 -matkustajat. Vuonna 2001 hän osallistui talviseen Formula Renault -sarjaan. Hamilton ajoi neljä kilpailua ja sijoittui 5. sijalle voittamatta yhtään mitalia.

Debyytti ja mestaruus

Vuonna 2007 ensimmäisessä kisassaan Hamilton voitti pronssin. Britannian debyytti oli kaikille järkyttynyt. Mutta se oli vasta alku. Malesian Grand Prix -sarjassa Lewis Hamiltonista tuli toinen, sitten hän voitti hopean Bahrainissa, Espanjassa ja Monacossa. Formula 1: n kuudes ja seitsemäs vaihe tulivat lentäjälle "kultaa". Ensimmäistä kertaa Lewis pääsi korkeimpaan askeleeseen Kanadassa ja toisen kerran Yhdysvaltoihin. Seuraavaksi Hamilton voitti pronssin Ranskassa ja Isossa-Britanniassa. Sen jälkeen epäonnistui - 9. sija European Grand Prix -sarjassa. Epäonnistumisen jälkeen Lewis Hamilton pystyi heti voittamaan - Unkarin Grand Prix toi lentäjälle uransa kolmannen kullan.

Sitten kolmessa vaiheessa britti ei voinut voittaa kerran, vaan vain toisen kerran. Japanissa Lewis Hamilton onnistui jälleen kerran voittamaan. Kauden 16. Grand Prix -sarja, joka järjestettiin Kiinassa, oli urheilijalle katastrofi. Ohjaaja ei pystynyt lopettamaan kilpailua ja monimutkaisti taistelua tittelistä. Kauden viimeisessä kilpailussa yhdessä käänteessä Hamilton-auto pysähtyi. Seurauksena hän oli seitsemäs sija, mikä ei antanut hänelle mahdollisuutta tulla Formula 1: n mestariksi debyyttikaudella.

Mutta brittien ei tarvinnut odottaa kauan mestaruutta. Jo seuraavalla kaudella hän pystyi voittamaan Formula 1: n. Australian voiton jälkeen Lewis sijoittui 5. sijalle Malesiassa, hän oli 13. Bahrainissa. Sen jälkeen hän pystyi palaamaan palkintokorokkeelle. 3., 2. ja 1. sija ratsastaja sijoittui Espanjassa, Turkissa ja Monacossa. Kanadan Grand Prix -tapahtuman ja Ranskassa pidetyn kymmenennen sijan jälkeen Hamilton pystyi voittamaan 4 palkintokorkeaa, joista 2 tuli kultaa viidessä seuraavassa kilpailussa. Lewis sai viimeisen voiton mestaruuskaudella Kiinassa. 98 pistettä antoi brittille voiton sijoituksesta.